Skip to main content
ArtikelenVerhalen

Exposanten van de verschillende tentoonstellingen schrijven over hun ontdekkingen.

By september 5, 2022No Comments

Het schilderen is voor mij een ontdekkingstocht geweest. Ik heb delen in mijzelf ontmoet die nieuw voor mij waren. Met het ontdekken van deze nieuwe facetten van mijzelf veranderde vanzelf ook de wereld waarin ik leefde. In dat opzicht werd het ook een ontdekkingsreis naar een nieuwe wereld. Deze vorm van schilderen heeft me losgemaakt van “iets moois willen maken”. Ik heb ervaren dat de grootste vreugde van het creatief bezig zijn voor mij lag in het proces en de ervaring van ‘in de flow zijn’. Het schilderen ervaar ik als een meditatief gegeven in mijn leven. C.T.

Het schilderen heeft me geholpen mijn perfectie los te laten. Juist door in beweging te komen met kleuren en water op een speelse en open manier. Je ‘moet’ niks maken, na-maken of neerzetten. Zó heerlijk. Het heeft me geholpen mijn overlevingspatroon van de sterke vrouw, groothouden en zorgen voor anderen, altijd maar doorgaan, bang de controle te verliezen, los te laten en vrij te schilderen. Zachtheid doet niets af aan mijn kracht. Ik leerde me veilig en geborgen voelen in mijzelf. K.S.

Ik ervaarde blijheid bij deze aanpak van schilderen. Vond ook de uitleg die we hier en daar kregen heel eenvoudig en toepasselijk. De parallelle die getrokken werden. Bv vastlopen… niet verder kunnen of durven schilderen. Door aandachtige vragen kon ik dan duidelijk voelen wáár ik weerstand voelde. Het waarom was niet zo belangrijk. wel bv de vraag: vraag eens zelf aan je weerstand ( die er niet voor niets is gekomen) : welke kleur heeft deze weerstand nodig om in beweging te komen? Het was heel blij en vrolijk om op deze speelse manier met kleuren innerlijk iets op te lossen wat niet meer nodig was. W.V.