Skip to main content
Artikelen

Hoe kun je – via levenservaring – in contact komen met de Wijsheid achter aanwezige kwaliteiten in jouw leven?

De laatste weken ben ik door familiaire omstandigheden intens bezig geweest met leven en sterven. Dat heeft naast warme en betrokken verbindingen, uitwisselingen en gedeelde compassie ook opnieuw heldere inzichten voortgebracht.

Voorbij alle woorden en gedachten (ratio/cognitie) zijn wij onlosmakelijk met elkaar verbonden in de levens-stroom. Of we dat geloven of niet doet helemaal niet ter zake. Het is een feitelijk waarneembaar gegeven dat wanneer de levens-stroom stopt de zichtbare vorm degenereert en de ontzielde vorm achterblijft. 

Vanuit (onbewuste) individuele en collectieve overtuigingen over leven en sterven is ook dáár vaak gevoelde verwarring aanwezig tussen “mijn” energieveld en dat van “een ander”. Een bestaand verschil wat tegenwoordig vaak gedefinieerd, beoordeeld of veroordeeld wordt als ego, als afscheiding, als iets wat er eigenlijk niet mag zijn terwijl het bestaat en aanwezig is. Vanuit meerdere spirituele gedachtegangen wordt het ego vaak afgeschilderd als een “boosdoener”, als iets waar je vanaf moet zien te komen.

Mijn inziens is dit pure ontkenning van een energie-aspect van de totale energievorm die je BENT. In mijn ogen en mijn hart ook een liefdeloze bejegening naar dát levensaspect wat ons juist ter beschikking staat om van te leren, om te leren reflecteren en Bewustzijn te bevorderen. Zonder wrijving ontstaat er bijvoorbeeld geen warmte die iets wat hard bevroren is kan doen smelten zodat de energie van vorm verandert en weer gaat meestromen in de Levensstroom.

Elk mens vertegenwoordigt een uniek energetisch (trillings) patroon, een energievorm die – meer of soms minder – resoneert met de Levensstroom. Deze energievorm staat ons diepere Weten ten dienst. Door het contact met je diepere Weten te herstellen krijgt de (Universele) Wijsheid in ervaring(en) de ruimte en de gelegenheid om dieper door te dringen in álle energielagen ( trillingsfrequenties) en zo een impuls af te geven.

Geest en materie ontmoeten elkaar.

Soms in een Lichtsprankeling, die een andere be-lichting brengt, soms ook in een vurige uitbarsting waardoor de energievorm smelt, verandert en al stromend zich moeiteloos weer voegt bij de levensstroom.

Deze Alchemie van het Hart opent diepere, mystieke, lagen van Wijsheid en Compassie in ons allen. Voor iedereen toegankelijk die ervoor kiest en zich ervoor wil openstellen.

Annet Hoeijmans-Boon. 31 januari 2019.