Skip to main content
Artikelen

Wilbert Mesman had een groothandel in bomen en planten. Vanuit zijn kennis en ervaring en in verbinding met de wijsheid van zijn hart schreef hij dit perspectief op Corona.

By januari 26, 2022februari 1st, 2022No Comments

CORONA – SNOEI EN GROEI.          12-11-2020.

Het is nu herfst en moeder aarde is nog steeds met haar inademing bezig, die ze 21 september j.l. begonnen is. 

Ze laat los wat ze aan de buitenkant niet meer nodig heeft om zo in haar winterslaap te komen. 

Haar energieën trekken zich volledig terug naar binnen.

Maar wat gebeurt er eigenlijk bij de snoei en de groei?

Gedurende de winterslaap is het de beste tijd om de takken van de boom te snoeien. Bij de snoei van bomen halen wij de overbodige takken weg zodat de boom het volgende voorjaar beter en mooier kan uitgroeien. Ook korten wij de bestaande takken in. Zo kunnen de onderliggende knoppen (ogen) uitbotten en de kruin breder maken.

Deze overgebleven knoppen van de takken, die wij niet gesnoeid hebben noemen wij slapende ogen. Slapend omdat de sappen altijd naar de bovenste knoppen stromen, dus voorbij de onder liggende knoppen. Nu wij bij het snoeien de bovenste takken met knoppen weg gesnoeid hebben, worden vanzelf de onder liggende bovenste ogen ( die wij amper zien ) door het licht wakker en gaan in het voorjaar zwellen totdat ze weer nieuwe takken hebben gevormd en de kruin breder maken.

In deze bijzondere tijd van corona maak ik een vergelijking met de boom die gesnoeid moet worden om de onderliggende knoppen wakker te maken om uit te botten.

Ook wij mensen worden nu – gedwongen door het corona-virus – gesnoeid. Er zijn allerlei maatregelen gekomen die het snoeien doen gelden zoals:

  • 1.5 meter afstand                                                                                                                                                                                        
  • geen handen schudden  
  • geen omhelzingen                                                                                                                                                                              
  • 2 mensen op bezoek
  • horeca dicht
  • mondkapjes dragen
  • en noem alle maatregelen maar op en de koude gevolgen ervan.

Zo worden wij gesnoeid in ons leven en worden wij daardoor in staat gesteld ook naar binnen te keren zoals de boom in het najaar doet. De boom is zich niet bewust dat er altijd leven is in slapende toestand, maar wij mensen mogen dit bewust worden! Want zowel in de boom is er een slapend oog, als in de mens. 

Corona vraagt ons dus om bewust te worden van ons vonkje (slapend oog) dat in ons sluimert en door ons wakker gemaakt wil worden. Wij hebben de keuze om dit slapend oog te doen uitbotten of te laten slapen. M.a.w. willen wij ons afvragen wat onze opdracht is op aarde, waarom er zoveel verschillende mensen zijn? En willen wij bewust worden dat er zich in ons lichaam een bewoner, je werkelijke, je ware Zelf bevindt of blijven wij vasthouden aan de materialistische keuze (fysiek): dood is dood. 

Ik kan dan ook niet anders zien dan dat het corona-virus ons snoeit en ons uitnodigt om wakker te worden, om bewust te worden van het geestelijk leven en de eeuwige Geest ( Hoger Zelf, ) in ons.

Wilbert Mesman©.

Groeikracht-Wilbert Mesman ©

De geboorte – Wilbert Mesman.©