Skip to main content
Nieuws

Herbedrading van ons brein.

By december 29, 2018No Comments

Her-bedrading van ons brein is een interactief bewustzijnsproces, volop gaande, en maatschappelijk steeds zichtbaarder. Via onderzoeken, op verschillende terreinen, weten we inmiddels dat onze fysieke hersenen patroon-herkenners zijn. Ze reageren op gebeurtenissen vanuit onbewuste reactieve mechanismes. Bv de (mentale) collectieve overtuiging dat alles moet kunnen, maakt op dit moment veel onvrede en chagrijn zichtbaar.

Hoe gaan we hiermee om?

Hoe kunnen we dit anders benaderen?

Onze hersenen hebben nog geen “automatisch” patroon ontwikkelt om adequaat om te gaan met waarnemen ZONDER direct te vergelijken, waarbij je je altijd minder of juist meer voelt dan de persoon of situatie waarmee je je onbewust vergelijkt. Intentie, motivatie, gerichte aandacht en wilskracht kunnen een andere routine genereren, ander gedrag ontwikkelen.

Het begrijpen van je eigen levens-verhaal is de sleutel tot het begrijpen van jezelf, je wereld en je vermogen tot bewuster handelen binnen die wereld. Keuze-kracht.

Diepere waarheid is immers aanwezig in het hart van jouw verhaal! Omdat er maar een unieke jij is kan jouw verhaal alleen worden gekend, tot uitdrukking worden gebracht en getransformeerd worden, via jou, in samenspraak met anderen en met levensgebeurtenissen.

Niet omdat het moet……maar omdat het kan!

Een avontuurlijke jaarwisseling toegewenst!