Skip to main content
Artikelen

Het leven is nooit bedoeld om een harde dobber te zijn.

Het leven is nooit bedoeld om een harde dobber te zijn! De titel van een optimistisch en vrolijk stemmend boekje door Stuart Wild over de misvatting van de ‘ploeteraar’ en de ‘perfectionistische strever.’ Ik las het lang geleden maar nu is het weer heel actueel. Veel jongere mensen bezwijken haast onder ‘prestatiedruk’.

Levenskunst houdt in dat je je innerlijk vrij maakt en vrij voelt van “moeten en ploeteren” waardoor je steeds lichter en vreugdevoller gaat leven verbonden met je hart en ziel. Hard werken wordt dan vervullend. Het betekent dat jouw perspectief, je bewustzijn, verandert via de weg van jouw ervaring. En samen veranderen we zo ook deze ‘starre’ overlevingspatronen in het collectieve bewustzijn.

www.woudkapel.nl

Kristallen klankmeditatie: gezamenlijke afstemming op de vlam van aandacht in ons hart direct verbonden met de creatieve Oerbron. De liefdestrilling die – onvoorwaardelijk – alles met alles verbindt.

Gezamenlijke afstemming…

Het was een druk bezochte avond tijdens de recente kristallen klankmeditatie in de Woudkapel in Bilthoven.  Gedragen en aangeraakt door de zachte heldere kristallen klankfrequenties en hun harmonische boventonen voelden we dieper verbinding met onszelf en met elkaar. Gezamenlijk zijn we op een meditatieve reis gegaan met verrassende ontdekkingen. De sfeer was ontspannen én tegelijkertijd geconcentreerd, gebundeld. Zo fijn om dit samen te creëren. De vlam en focus van de aandacht van het wijze hart beïnvloedde en inspireerde het Geheel. Na afloop was er een openhartige uitwisseling met elkaar die vanzelf nog doorwerkt.. Ik voel me dankbaar en blij met dit mooie werk onder leiding van de wijsheid van het hart. Het sluit ook helemaal aan bij mijn persoonlijke passie.

Iedere keer wanneer er een emotie is aangeraakt en losgetrild kan de levensenergie weer doorstromen en wordt deze vitale (levens)stroom krachtiger en sterker in ons en door ons heen. “Verklaringen” verliezen zo hun dwingende karakter en worden steeds overbodiger. Aandacht gaat vooral naar de beleving van de ontspanning en doorstroming van energie. Inzichten dienen zich dan moeiteloos aan. Soms direct, soms op een later moment. Vanuit deze overgave in verbinding, gedragen door de levensstroom, creëren we gezamenlijk een nieuw fundament en een nieuwe bedding!

Spelen met klank.