Skip to main content
Artikelen

In dialoog met je innerlijke beelden. Bronnen van wijsheid IN jou.

By juni 17, 2021december 2nd, 2021No Comments

Je kunt leren om een routekaart te lezen. Die voorbereidende kennis is belangrijk. Maar als je dan op weg gaat om te ervaren hoe de weg verloopt richting jouw doel ga je UIT je hoofd en IN de ervaring. Een spannend avontuur! Gelukkig zijn er steeds meer mensen die dit (nieuwe) pad bewandelen, zodat het – ook voor anderen – steeds zichtbaarder en herkenbaarder wordt. Samen slaan we een andere richting in terwijl het pad zich steeds verder ontvouwt!

Steeds weer spiegelt de Natuur ons de open, frisse, stromende Aard van de werkelijkheid.

Hoe anders ervaren we de ‘drive’ om succes te behalen. Om iets te bewijzen. Bv aan onze ouders of aan onze familie en vrienden. Een “drive” om een betere positie te verwerven binnen het referentiekader van onze oude – onbewuste – aannames. Motivaties als: gezien willen worden, gerespecteerd willen worden, aandacht opeisen, etc. Deze drive geeft onze handelingen een energetische lading mee waardoor het verleden steeds weer herhaald wordt. Anders gezegd: het is geen vernieuwende beweging maar een “oude” aanname die zichzelf manifesteert en herhaald…

Kun je en durf je deze route te verlaten… dan ga je kijken met ‘nieuwe en andere’ ogen naar de werkelijkheid van nu. Je laat het overleven van het “verleden” los. Voelen is geen betrouwbare maatstaf in deze, want jouw gevoel is immers een interpretatie van die (oude) werkelijkheid.

Geloof het niet omdat je het nu zo leest of omdat ik het zeg. Ervaar het zelf in jouw eigen leven en word je gewaar dat als je interpretatie verandert, ook je gevoel verandert. Dat betekent gebruik maken van de scheppingskracht van je gedachten.

Als je als een kind zo open en fris naar de werkelijkheid kunt (leren) kijken hoeft er niets meer ongedaan gemaakt te worden! Er hoeft niets meer ingehaald of terugbetaald te worden! Je bent vrij en de wereld ligt iedere dag opnieuw helemaal open…

In de praktijk blijkt dat dit helemaal geen aantrekkelijke perspectief is voor veel mensen omdat er zoveel geïnvesteerd is in het – op verleden gebaseerd – gedrag. Soms is ook dát een levensvervullend project geworden: een overwinning die behaald moet worden op het verleden!

De eerste stap is om je bewust te worden van jouw scheppende factor hierin.

Dat vraagt van je om een innerlijke een andere omgeving op te roepen met behulp van je verbeeldingskracht! Een ander referentie- en interpretatie-kader aan te spreken wat jou uitnodigt om vertrouwen te geven aan je intuïtie .

Dit is je hogere / grotere/ bewustzijn (weten) dat een ander, groter en ruimer perspectief heeft.

Metafoor: een drone die vanuit grote hoogte en met benodigde afstand kijkt naar jou en je situatie.

Jouw intuïtieve weten kent jouw levensplan en weet wat je hier komt ervaren en leren. Dit ruimere (drone-)bewustzijn wil dan ook niets liever dan hierin een samenwerking met jou ( je persoonlijke ik-je) aangaan en jouw innerlijke kompas zijn. Het is je meest betrouwbare “coach” en je innerlijke leraar!

Wat van jou gevraagd wordt is overgave en vertrouwen om ernaar te leren luisteren… én overeenkomstig te handelen. Congruent gedrag ontwikkelen. Een energetische balans vinden en voelen tussen geven en ontvangen, tussen actie en rust, tussen vrouwelijke en mannelijke energie. Bewust de stille ruimte ervaren in het midden…..

En jij als scheppende kracht ( IAM-bewustzijn) aanwezig daar in het midden.

Wanneer de omstandigheden gefaciliteerd worden, het juiste klimaar gecreëerd wordt, waarin de transpersoonlijke beelden zich kunnen laten zien, geef je ruimte aan jouw intuïtie om je een beeld te tonen wat voor jou werkzaam is! Deze transpersoonlijke Aard van Zijn is een werkelijkheid die voortdurend aanwezig en werkzaam is.

Uitwisseling met intuïtieve transpersoonlijke beelden heeft een natuurlijke en openende werking op het energielichaam. Op de stroom van vitaliteit, levenslust en levensvreugde.

Als je interesse hebt meld je dan aan via een mailtje:

annet@ennoia.nl ovv Groeien in wijsheid : In dialoog met jouw innerlijke beelden.

Het verplicht tot niets. Je wordt op de hoogte gehouden van de voortgang, de plaats, de lesdagen en de kosten.