Skip to main content
Artikelen

Wat is het verschil tussen helen en genezen?

By januari 20, 2020januari 29th, 2020No Comments

Helen is iets anders dan genezen: een ander bewustzijnsperspectief.

Een ander perspectief….

Helen is het bevrijden van de onbreekbare heelheid – het IAM BEWUSTZIJN – dat verborgen zit onder de maskers, de bevroren, verstarde, onbewuste afsplitsingen van oude overlevingspatronen en schaduwbeelden.

I.p.v. vanuit een (onbewust) patroon, emotioneel reactief, te réageren vanuit het verleden op gebeurtenissen in het heden, beseffen we dat we een vrije en bewuste keuze hebben.

Hoe willen we nu omgaan met deze situatie/ gebeurtenis?

Geloven we de verhalen nog steeds die erover verteld worden of die we onszelf blijven vertellen? Of laten we de gedachte toe dat we een vrije keuze mogen hebben in het heden om ons bewust te verbinden met transformatie en transmutatie ipv met het lijden wat geweest is? In plaats van samenknijpen en verkrampen wordt loslaten dan ontspannen….een samengebalde vuist transformeert in een ontspannen open hand… die draagt wat is…

Vervolgens wordt het gezien in het licht van bewustzijn en komt de (schaduw) wijsheid vrij door de aandachtige liefdevolle warmte van acceptatie en compassie. De vrijgekomen energie ( van ijs naar water) voegt zich moeiteloos weer bij de grotere levensstroom.

Wanneer we eenmaal helderheid hebben én voelen over de richting van ons leven geven we ruimte aan ons enorme (ongebruikte) energiepotentieel en brengen onze talenten enthousiast en met passie tot expressie in ons leven.

We worden dan een kanaal – een geleider voor en drager van- de creatieve levensenergie. Elke dag weer opnieuw……:)

Een gróót verschil met geconditioneerd leven vanuit overleving en weerstand tegen het leven!

Toepassing van opgedane inzichten waardoor gedrag verandert lukt niet zomaar. Oefening baart kunst. Het vraagt aandachtige focus en bewust wilsbekwaam handelen van moment tot moment…

Een intensief en omvormend ontwikkelingsproces!